NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Visie PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 1
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
maandag 03 september 2012

Een gezonde organisatie (van mensen, van de maatschappij) kan alleen door gezonde mensen worden gedragen. Gezonde mensen zijn zich bewust van de logische, relatief eenvoudige energiestromen van hun eigen input (behoeften) en output (aanbod), de schakel tussen individu en collectief. Gezondheid, succes en geluk zijn gerelateerd aan het vermogen dit te kunnen laten stromen, met een balans tussen in- en uitstroom. 

De instroom start vanuit een hoger bewustzijn, dat via intuïtie, het collectief bewustzijn, onderling delen van ervaringen, handelen en voelen, uiteindelijk neerdaalt en integreert in 'zijn'. Omgekeerd vindt vanuit het zijn de uitstroom plaats: via reflectie/voelen, creativiteit/passie, communicatie/transparantie wordt de verbinding tussen het zelf en het collectief, intuïtie en synchroniciteit gesterkt. Beide stromen vinden tegelijkertijd plaat.

Achter deze geheel eigen dimensies schuilen relatief eenvoudige principes en kwaliteiten, parallel aan die van de elementen. Het holistische systeem van de aarde voorziet ons van alles dat we daarvoor nodig hebben. Vitale grondstoffen zijn daarvoor de basis. De natuur is het voorbeeld van hoe de individuele elementen werken en gezond zijn. Inzicht en bewustzijn over de unieke principes achter deze elementen (aarde, water, vuur, lucht en ether) zijn nodig om de verstoorde relatie met de natuur weer in balans te krijgen.

MICRO = MESO = MACRO
De dimensies vormen een brug tussen hemel en aarde, fysiek en geestelijk en openbaren zich op verschillende niveaus in het leven: als:
- grondstoffen in aarde, water, vuur, lucht en ether;
- planten in de wortel, steel/blad, bloem, vrucht en zaad;
- dieren en mensen in constellatie, gevoel, passie, transparantie en groep;
- organisatie en maatschappij (zie 'het plan').

Er heeft nog niemand een reactie geplaatst op dit artikel.
Login om te kunnen reageren op dit artikel
J! Reactions • General Site License
Copyright © 2006 S. A. DeCaro
Laatst geupdate op ( maandag 17 december 2012 )
 
< Vorige   Volgende >

-->