NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Gaat Sony ook cradle-2-cradle? PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 1
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
vrijdag 22 februari 2008
Samen met het WWF organiseerde Sony op 15 februari ‘the Climate Savers Summit’. Hier tekenden ze met nog elf andere leidende internationale bedrijven de ‘Tokyo Declaration’, gericht op het terugdringen van het broeikaseffect en het bewerkstelligen van een industriële verandering. Sony naar aanleiding hiervan een plan ontwikkeld genaamd ‘Product, Process, Planet’, waarin staat beschreven welke maatregelen Sony neemt om de belasting van het milieu door hun productie terug te dringen.

‘Product’
Hierin wordt ingegaan op de innovaties en activiteiten die Sony aan het ondernemen is om zijn producten milieubewuster te maken. Hiervoor investeren ze in research en ontwikkeling om de milieuvriendelijkheid van de producten te optimaliseren. Hierbij kun je denken aan duurzaam energieverbruik van de producten zelf en het hergebruiken van materialen voor nieuwe producten.

‘Process’
Dit heeft vooral te maken met het duurzaam maken van de productieprocessen. Het gaat hier met name om het terugdringen van de CO²-uitstoot die bij de productieprocessen tot stand komt.

‘Planet’
Hier wordt beschreven hoe Sony zijn directe en indirecte invloed op de aarde wil terugdringen. Sony vind het logisch dat een wereldwijd bedrijf zich bezig houdt met de klimaatverandering.

Ook is er een speciale website ontwikkelt voor de consument www.sony.eu/eco.

Bron: Persbericht Sony / de Betere Wereld


Laatst geupdate op ( maandag 08 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->