NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
VVD wordt nu 'GroenRechts' PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 0
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
zondag 31 augustus 2008
VVD leider Mark Rutte wil milieu en klimaat groot aanpakken. Geen geneuzel op de vierkante millimeter, geen krampachtig consuminderen, maar maatregelen die steek houden. Zoals een overheid die voorschrijft hoe het (niet) moet.

„Met ’consuminderen’, waar GroenLinks een groot voorstander van is, red je het milieu niet. Er moet veel groter worden gedacht”, zegt de partijwoordvoerder in Trouw. VVD-leider Mark Rutte heeft zich laten inspireren door Arnold Schwarzenegger, de Amerikaanse gouverneur van Californië, en door de Britse conservatieve leider David Cameron.

Vanuit de partij is bijval te bespeuren, zoals op een blog van een regionale afdeling: Kiezers met zorgen over klimaat en het milieu zoeken een politiek anker. En dat anker vinden ze maar moeilijk bij de VVD. Toch heeft de VVD milieuministers geleverd, zoals Ginjaar, Nijpels en Winsemius. Het beeld van de VVD als een anti-milieupartij behoeft in de 21e eeuw bijstelling.

Zet tegenover de betuttelende, betweterige en bureaucratische benadering op Links maar een stevige liberale aanpak, met kansen voor particulier initiatief, creativiteit en innovatie, zo wordt er gesteld.

De Cameron-aanpak gaat ook uit van verplichte emissiereducties die van jaar tot jaar door de overheid worden opgelegd. Schwarzenegger deinst niet terug voor maatregelen om ook de auto-industrie aan te pakken. Van GroenRechts valt kennelijk geen vrijblijvendheid te verwachten.

Bron: duurzaamnieuws.nl

Laatst geupdate op ( maandag 08 december 2008 )
 
< Vorige

-->