NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Weet wat je eet - Cruciale stemming Europarlement PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 0
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
donderdag 18 oktober 2007
Volgende week woensdag 24 oktober stemt het Europees parlement over een grondige herziening van de wetgeving voor gevaarlijke bestrijdingsmiddelen. Vertegenwoordigers van de bestrijdingsmiddelenindustrie voeren een agressieve lobby om de wetgeving zo zwak mogelijk te houden. Jij kan hier invloed op uitoefenen! Roep de Nederlandse Europarlementariërs op om te stemmen voor een verbod op de gevaarlijkste bestrijdingsmiddelen en een betere bescherming van baby's en kinderen.

Genoeg van giftige bestrijdingsmiddelen? ...laat je stem horen in Brussel! Stuur een e-mail naar jouw vertegenwoordigers in het Europees Parlement op: http://www.pesticidewatch.eu/take-action/
Gevaarlijk landbouwgif op fruit uit Europarlement

10 oktober 2007 – Fruit uit het Europees Parlementsgebouw in Brussel bevat zorgwekkend veel resten van bestrijdingsmiddelen die een gevaar vormen voor de gezondheid en het milieu. Dit blijkt uit onderzoek van Milieudefensie en het Pesticide Action Network Europe, een Europese koepel van milieu- en consumentenorganisaties. De analyse, die werd uitgevoerd door TNO, toonde bovendien aan dat drie van de acht fruitmonsters volgens de Belgische wet niet verkocht hadden mogen worden.

*****************************************************************************
Meer informatie: 020 6262 620 of service@milieudefensie.nl

De campagne 'Weet wat je eet' is een gezamenlijk initiatief van:
Stichting Natuur en Milieu, www.natuurenmilieu.nl
Milieudefensie, www.milieudefensie.nl
En vereniging van consumenten Goede Waar & Co, www.goedewaar.nl
Laatst geupdate op ( maandag 08 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->