NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Passie PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 2
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
zondag 30 maart 2008

Behalve over materiële brandstoffen, zoals voeding, brandstof en elektriciteit, beschikken we ook over ons eigen vuur: passie. Met het ontdekken en inzetten van talenten, wordt de 'cilinderinhoud' van onze motor vergroot. Ik bedoel daarmee, dat het bij vuur niet zozeer gaat om kwaliteit -het wat (aarde)- maar om kwantiteit, nl. hoeveel talent je kunt inzetten. Hoe meer je je in reflectie met je gevoel (water) je eigen essentie (aarde) ontdekt, hoe makkelijker het wordt van daaruit je richting (vuur) te bepalen. Dit is een échte verbinding met je innerlijke wil, i.p.v. de wilskracht, die meer uit externe invloeden ontstaat.

Ben je in staat jezelf te (leren) kennen, te weten wat je graag en goed doet (talent), dan zal vanzelf duidelijk worden wat je wilt. Een goede manier om dit meer tastbaar te maken is door middel van creatviteit, dus vormgeven in verbinding met de materie. Hierdoor leer je mogelijk verschillende talenten kennen, die samen een balans vormen en elkaar ondersteunen. Sommige meer ontvangend, andere gevend. Sommige creatief, andere mentaal. Samen vormen ze de output (de vruchten), voortkomend uit de innerlijke energie (voeding, gezondheid). Deze vruchten zijn je aanbod, de wortels je behoeften.

Vuur is het derde element. Het chakra bevindt zich ter hoogte van de maag en solar plexus. Het staat voor ego, persoonlijkheid, motivatie, zien, de wijsvinger en de kleur geel.

Meer vuur onder: Richting, Structuur en Vorm

Laatst geupdate op ( dinsdag 30 november 2010 )
 

-->