NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Planning PDF Afdrukken E-mail

Behalve afstemmen van en op je eigen energie en die andere mensen, kun je je ook afstemmen op externe energie, zoals op die van de hemellichamen om ons heen. Deze spelen een belangrijke rol bij de energieën die op een bepaald moment wel of niet beschikbaar zijn. Wat voor energie dat is zou iedereen kunnen voelen. Hoewel niet iededereen daar goed in is, hebben we het meestal niet geleerd en helpt onze 12-maanden kalender daar ook niet bij.

Een 13-manen kalender kan je met een completere referentie veel meer houvast bieden. De kalender houdt ook rekening met de cyclische energie van de maan, vergelijkbaar met die van het getij. Deze golfbeweging heeft een constante lengte van 28 dagen, met steeds dezelfde (fluctuerende energie). De eerste week meer initiërend, de tweede verfijnend, de derde transformerend en de laatste opbloeiend. De maanden maken onderdeel uit van de jaarscyclus, waarin een natuurlijke afwisseling van genereren en regenereren plaatsvindt.

Gebruikmakend van een meer complete kalender leren we gaandeweg verschillende soorten energie, gerelateerd aan verschillende cycli kennen. Als we ons beuwst zijn van de aard van een bepaalde energie op een bepaald moment, zal het gemakkelijker worden ons handelen (zo nodig) hierop aan te passen. Als er bijvoorbeeld meer naar binnen gaande energie is, kunnen we ons beter toestaan hierin mee te gaan, in plaats van maar te blijven doorrennen. Op het moment dat het wel weer tijd is om te bewegen, beschikken we dan ook weer over die meer activere energie.

Het 13-manen werkboek helpt je bij het begrijpoen en implementeren van deze 13-manen kalender.

 

-->