NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Grondstoffen PDF Afdrukken E-mail

De natuur voorziet ons in beginsel van zuivere, vitale grondstoffen, zoals aarde, water, vuur, lucht, ether (bio-magnetisme). Zij vormen de basis voor een scala aan mineralen en vitaminen, planten en dieren. Gebruiken we de natuur in plaats die te ver- of misbruiken, dan blijft de natuur vanzelf 'gezond' en  blijven zij in gezonde en voldoende mate aanwezig. 

In door de mens bewerkte gebieden, zijn op vrijwel alle elementaire niveaus de natuurlijke cycli verstoord en daardoor uit balans. Zo bestaat de cyclus van de aarde uit natuurlijke groei en verval. Natuurlijke bouwstenen worden uit de elementaire grondstoffen opgebouwd, waarna ze uiteindelijk weer tot diezelfde elementaire bouwstenen worden afgebroken. In die cyclus spelen drie soorten microbacteriën een essentiële rol. De pionierende bacteriën breken alles af om er weer voedsel van te maken voor andere micro-organismen, die daar op exponentiële wijze weer bruikbaar materiaal maken voor planten, dieren en mensen. De opstartende organismen  opportunisten, het veruit grootste deel) volgen alleen maar de trend, die door de anderen wordt ingezet.

Helaas worden de eerste twee genoemde, meer gevoelige bacteriën door gif, kunstmest en bestrijdingsmiddelen op grote schaal over de klink gejaagd. De cyclus wordt daardoor verstoord, waardoor de wat dominantere bacteriën de overhand nemen. De overgebleven bacteriën (de opportunisten) worden nu voor de keus gesteld: het loodje leggen óf - om te overleven - net zo agressief worden. Uiteindelijk blijven er alleen nog agressieve over en is het evenwicht helemaal verstoord.

Herkent u dit proces? Ik zie grote overeenkomsten met hoe het ons momenteel in de maatschappij vergaat.

Det systeem van effectieve Micro-organismen (EM) is per 'toeval' door Prof. Dr. Teruo Higa ontdekt. Hier zijn bijzondere verhaal. Bij gebrek aan vertaling volgt hier een kleine Engelse tekst uit Wikipedia.

Zoals het met de aarde is gesteld, is het ook met het water (intern)/gevoel(extern), het vuur/passie, de lucht/communicatie en de ether/verbinding. Op elk gebied komt het fundamentele principe van de cyclus terug.

 

 

-->