NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Reflectie PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 3
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
zondag 30 maart 2008

Water (H2O) is de chemische verbinding van twee waterstofatomen en een zuurstofatoom. Water is uniek, alleen al omdat het de enige stof is die in de natuur voorkomt in de drie verschillende hoofdfasen: als vloeistof, als vaste stof en als gas. Bij kamertemperatuur is water een vloeistof zonder duidelijke kleur, geur of smaak. Al het leven op aarde bestaat grotendeels uit en is afhankelijk van water.

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water, afhankelijk van leeftijd en geslacht. Dit water bevindt zich in de lichaamscellen, in het bloed, in de intercellulaire ruimte, in de lymfeklieren en in vele andere delen van het menselijk lichaam. Daarom is het ook belangrijk voor een mens om voldoende water tot zich te nemen. Het menselijk lichaam verliest water door uitscheiding via zweet, tranen, urine. Ook door ontlasting en ademhalen raakt water verloren. Niet alleen drinken, maar ook voedsel bevat vaak een ruime hoeveelheid water.

Omdat een baby vrijwel uit 100% en een bejaarde nog maar uit 50% uit water bestaat, kun je zeggen dat wij gedurende ons leven systematisch uitdrogen. Het is aannemelijk dat deze uitdroging een belangrijke oorzaak is van ziekten. Een mens dient per dag zoveel liter zuiver water te drinken dat gelijk is aan het gewicht gedeeld door 30. Voor iemand van 60 kilo is dat dus 2 liter. Een belangrijke reden waarom wij te weinig water drinken, is omdat de kwaliteit van ons water nogal te wensen overlaat. Zelfs van bronwater is het bijna onmogelijk om er meerdere glazen van achter elkaar te drinken

Ons leidingwater mag dan het beste van de wereld heten te zijn, vergelijken we het met natuurlijk water, dan zijn de verschillen nogal dramatisch. En dat proef je. Ons leidingwater is - zelfs na zuivering - zowel fysiek als informatief vervuild en wordt bovendien door de hoge druk in de rechte leidingen beschadigd. Het is sowieso al niet mogelijk om alle schadelijke stoffen en hormonen eruit te filteren, maar er is meer aan de hand.

Met foto's van waterkristallen, toonde Masaru Emoto aan dat behalve fysieke stoffen, water ook gevoelig is voor frequenties en op die manier ook informatie opneemt. Dankzij de unieke eigenschappen van water, 'kopieren' watermoleculen die van andere stoffen, door het vormen van clusters (middels waterstofbruggen). Het water gaat dan letterlijk 'in formatie' en geeft deze meestal belastende informatie door aan ons.

In de natuurijke water-cyclus wordt water wel volledig verlevendigd. Eerst door filtering (door de bodem), daarna door ionisatie (waardoor het naar de bron stijgt) en vervolgens  door het meanderen van beken en rivieren. Hierdoor worden alle gevormde clusters weer losgemaakt en het 'geheugen' gewist. Eigenlijk is dit ideaal levend water. Energieregie erkent de essentiële waarde van deze grondstof en probeert voor u (de kennis over) het beste water toegankelijk te maken.

Water is het tweede element en staat voor beweging, creativiteit, flexibiliteit, schoonheid en gevoel. Het water-chakra bevindt zich ter hoogte van de nieren. De 'watervinger' is de pink, de waarneming 'proeven', de kleur: oranje.

Meer over water onder: Gevoel, Creativiteit en Diensten en 'Wat is Water'?

Laatst geupdate op ( woensdag 14 september 2011 )
 

-->