NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Kieskompas, de stemwijzer voor de waterschapsverkiezingen PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 25
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
vrijdag 07 november 2008

Aan de Waterschapsverkiezingen kan nog tot 25 november worden meegedaan (per post). Kiezers kunnen gebruik maken van de nieuwe stemwijzer: Kieskompas. Doe eerst het 'Stemexamen' om er meer over te weten te komen.

Met behulp van het zogeheten Kieskompas kunnen kiezers aan de hand van 36 stellingen zien welke partij het beste bij hen past. De waterschapsverkiezingen vinden plaats van 13 tot en met 25 november. Dit jaar doen voor het eerst politieke partijen mee met de waterschapsverkiezingen. In totaal nemen 212 lokale en landelijke partijen deel.

Met de verkiezing wordt het bestuur van het plaatselijke waterschap gekozen. Waterschappen zijn verantwoordelijk voor het waterbeheer in Nederland. De 24 waterschappen reinigen ook het afvalwater en zorgen voor schoon oppervlaktewater. Van 13 tot 25 november worden Waterschapsverkiezingen gehouden. Het is de eerste keer dat alle 26 Waterschappen tegelijk verkiezingen houden.  

Voor ieder Waterschap is een apart Kieskompas ontworpen. Het Kompas bestaat uit 36 stellingvragen die u eenvoudig kunt beantwoorden. Na het invullen van deze vragenlijst ziet u hoe uw positie is ten opzichte van de deelnemende partijen, zodat in één oogopslag duidelijk is waar u het dichtst bij staat! Daarnaast levert het Kieskompas ook informatie over de taken en de historie van de waterschappen. Het doel is u zo meer inzicht te geven in de beleidsvoorstellen van de deelnemende partijen en lijsten.

Het Kieskompas waterschapsverkiezingen kunt u hier vinden.

Laatst geupdate op ( zaterdag 06 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->