NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
GSM-lader werkt op bewegingsenergie PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 2
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
maandag 08 september 2008
De Amerikaanse firma M2E Power heeft aangekondigd volgend jaar een GSM-laadapparaat op de markt te brengen dat werkt op bewegingsenergie; op dit moment zijn er al functionerende prototypen van de lader beschikbaar. De gebruiker hoeft de lader alleen maar met zich mee te dragen om de accu op te laden. Zes uren bewegingsenergie zijn voldoende om voldoende energie te verzamelen waarmee een GSM circa 30 tot 60 minuten kan worden gebruikt. Het inwendige van de lader bestaat uit een zeer gevoelige lineaire generator met bewegende magneten en vast opgestelde spoelen. M2E heeft deze technologie zodanig weten te optimaliseren dat zelfs heel langzame bewegingen van de drager van de lader al voldoende zijn om kleine laadstromen op te wekken. Wie niet zoveel tijd heeft om zijn accu op te laden via bewegingen, kan de lader overigens ook gewoon in een stopcontact steken.

Momenteel is de fabrikant in gesprek met verschillende fabrikanten van mobiele telefoons om te onderzoeken of de mini-generator in een GSM-toestel kan worden geïntegreerd, zodat er geen aparte lader meer nodig is. Volgens M2E Power zou het technisch gezien mogelijk zijn om zo'n toestel al over twee jaar op de markt te brengen.
De firma werkt momenteel overigens ook aan de mogelijkheid om energie te winnen uit de trillingen die een auto produceert.


Meer info:
www.m2epower.com
Laatst geupdate op ( zaterdag 06 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->