NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Schaubergerdag as. zaterdag PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 1
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
dinsdag 28 oktober 2008

rollers.gif (10256 bytes)

 

 

 

 

 

Na een natte zomer nu dan toch een mooie herfst. De groeikrachten trekken zich weer terug de aarde in, en een nieuwe tijd van bezinning breekt aan. Een goede tijd om ons weer in Viktor Schauberger te verdiepen, die dit jaar precies 50 jaar geleden stierf. Al in zijn tijd werd hij niet moe te benadrukken dat crisis de enige uitkomst kon zijn van een onnatuurlijk systeem. 

Als de huidige crisis niet alleen beperkt blijft tot de financiële markten, maar een echte crisis wordt, zal de interesse in de oplossingen van Viktor Schauberger naar mijn verwachting omgekeerd evenredig toenemen. Mogelijkheden tot nadere kennismaking bieden de 'Schaubergerdag' die wij op zaterdag 29 november organiseren, en het recentelijk uitkomen van de Nederlandse vertaling van 'Viktor Schauberger, een leven lang leren van de natuur' door Jane Cobbald, bij Ankh Hermes.

Wij zijn zeer verheugd Roland Steinkönig van het Duitse 'Verein für Implosionsforchung und Anwendung' bereid gevonden te hebben, te komen vertellen over zijn werk en de obstakels die zich daarbij aandienen. Al meer dan 10 jaar poogt machinebouwkundige Roland Steinkönig de apparaten van Viktor Schauberger na te bouwen. Daartoe heeft hij meer dan 800 van de 10.000 ! brieven die Viktor Schauberger nagelaten heeft, bestudeerd. Daarmee is hij waarschijnlijk de grootste Schaubergekenner die er is.

Geleidelijk begonnen hem bepaalde passages op te vallen die steeds weer terug komen in de betogen van Viktor Schauberger. Pasages waar de leek niet-begrijpend overheen leest. Dit zijn de passages waar Viktor Schauberger het over de zogenaamde 'energieconcentraten' heeft. Wat moet men zich hier in 's hemels naam onder voorstellen? Het gevoel rijpte echter bij Roland dat dit het ontbrekende, en waarschijnlijk door de uitvinder geheimgehouden, 'ingrediënt' moest zijn zonder welke de apparaten domweg niet functioneren. Hij legde al deze passages naast elkaar, en begon zo een idee te krijgen. Van dit onderzoek zal hij op 29 november voor het eerst voorzichtig in het openbaar verslag doen.

Roland Steinkönig is daarbij een smakelijke verteller. Zijn verhaal zal vertaald worden voor de mensen die het Duits niet machtig zijn. Reinout Guepin (ondergetekende), die momenteel de laatste hand legt aan een roman over het leven van Viktor Schauberger, zal de dag openen met een inleidende biografie van Viktor Schauberger. Dit geeft ook de leek de mogelijkheid de rest van de dag te kunnen volgen.

De dag zal afgesloten worden door een presentatie over natuurbeheer volgens Viktor Schauberger door Reinout Oosterveld (secretaris van de stichting). Deze kapitein van het zeiljacht 'de Zwarte Ruiter' bekommert zich niet alleen om het water, maar is ook zeer begaan met de bomen en bossen in zijn omgeving. Hij houdt zich al jaren bezig met het werk van Viktor Schauberger en verbaast zich nog steeds over de tegennatuurlijke methoden die bijvoorbeeld Staatsbosbeheer en de gemeenten hanteren bij het 'onderhouden' van het groen in ons land.

Het programma ziet er als volgt uit: (wijzigingen voorbehouden)

10.00 ontvangst met koffie
10.30 opening door de voorzitter en inleidende biografie van Schauberger
11.30 Roland Steinkönig over het werk van het 'Verein'
13.00 Biologische lunch
14.00 Roland Steinkönig over 'Energieconcentraten'
15.30 Theepauze
16.00 Natuurbeheer volgens Viktor Schauberger door Reinout Oosterveld
16.45 Afsluiting door de voorzitter
17.00 Einde


De dag zal gehouden worden op het prachtige landgoed Thedinghsweert bij Tiel waar tot in de jaren '90 De Warmonderhof, School voor Biologische Land- en Tuinbouw gevestigd was. Hier bevindt zich het grootste op Viktor Schauberger geïnspireerde waterreinigingsproject doormiddel van 'flowforms', ter wereld. De woongemeenschap Thedingsweert, die het landgoed nu bewoont, biedt deelnemers aan de dag een biologische lunch aan.

De bijdrage aan de dag is 20 euro per persoon, consumpties zijn niet inbegrepen. De Biologische lunch kost 10 euro. Wij verzoeken u bij aankomst in de zaal gepast te betalen. Een extra gift aan de stichting is altijd welkom, uiteraaard.

Wij verzoeken u dringend, u voor deelname aan deze dag op te geven. Dit kunt u doen door een mailtje te sturen aan info@implosie.nl. (Geeft u aub aan of u wel of niet van de lunch gebruik wilt maken) U ontvangt dan van ons een link met de routebeschrijving.
We hebben 100 plaatsen. Vol is vol, helaas.

NB. Over water gesproken. Wilt u een filmpje zien over wat het gezondste water is van de wereld en hoe dit gemaakt kan worden? (Alec)

Laatst geupdate op ( dinsdag 09 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->