NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Petitie: bio-voeding BTW vrij PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 2
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
zaterdag 20 juni 2009

Middels deze handtekeningenlijst willen wij heel concreet aan de overheid vragen de consument, die wil investeren in biologische consumptie, tegemoet te komen door voor de komende twee jaar alle eko gecertificeerde voedingsmiddelen BTW vrij te maken.

De BTW op voedingswaren bedraagt nu 6%. Als tijdelijk de BTW op Eko eten wordt afgeschaft, zal de vraag daarnaar toenemen. Als het volume groter wordt, kunnen de prijzen dalen en kan er weer BTW worden geheven.

De Rijksoverheid stelt dat in 2010 in haar bedrijfsrestaurants minimaal 40% aan biologische producten moeten worden gebruikt. In navolging zullen scholen en zorginstellingen meer gebruik moeten gaan maken van biologische catering. Met diverse marktpartijen zijn al diverse convenanten gesloten om de daad bij het woord te voegen. Dat is allemaal heel goed!

Essentieel onderdeel ontbreekt echter in alle afspraken. Wie betaalt de rekening? Juist, de consument. En wil die consument die rekening betalen? Zolang biologische consumpties veelal twee keer zo duur zijn als niet biologische consumpties, zullen de doelstellingen niet gehaald worden.

In navolging op het stimuleringsbeleid in de autobranche, waarbij flinke kortingen worden gegeven op de bijtelling en de bpm van milieuvriendelijke auto's, moet dit verzoek een simpel hamerstuk in de Tweede Kamer kunnen zijn.

Help mee de discussie op gang te krijgen en onderteken vandaag nog hier de petitie. Wij vragen minimaal uw naam en woonplaats. Vermelding van uw beroep/bedrijf maakt de lijst vanzelfsprekend beeldender en krachtiger. Aan u om dit te beslissen.

Deze petitie is een burgerinitiatief opgestart door Leo Dijkgraaf.

Laatst geupdate op ( donderdag 30 juli 2009 )
 
< Vorige   Volgende >

-->