NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Nadelen nieuwe Dierenwet aan de kaak PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 1
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
woensdag 28 oktober 2009
 

Op dit moment wordt de Wet Dieren in het parlement behandeld. De eerste ronde heeft al laten zien dat de ‘landbouwcoalitie’ van CDA, VVD, SGP, CU en heel vaak ook PvdA en PVV de wet gewoon wil aannemen, zonder echte verbeteringen voor dieren. Sterker nog, in een aantal opzichten zal de Wet Dieren een serieuze verslechtering inhouden voor de positie van dieren.

Beste nieuwsbrieflezer,

Wij zullen er alles aan doen het niet zover te laten komen, maar we hebben uw morele steun heel hard nodig. Lees de handelingen van de eerste debatten die op 6 en 7 oktober plaatsvonden en u zult met me eens zijn dat er nog heel veel zal moeten veranderen aan deze wet.

Omdat er op 6 en 7 oktober vooral belangstelling was vanuit de agrarische sector, wil ik u vragen bij het vervolg van het debat, waarin de landbouwminister zal reageren op de vele vragen en moties van de Kamer, met veel dierenbeschermers naar het debat te komen om de Tweede Kamer èn de minister te laten zien dat er veel mensen zijn die zich zorgen maken over de verschralingen die de wet dieren in petto heeft.

Het exacte tijdstip van behandeling staat nog niet vast , maar is gepland voor 3, 4 of 5 november. Wanneer u zich aanmeldt via onderstaande link, houden we u graag op de hoogte van het exacte tijdstip waarop het debat zal plaatsvinden. We hopen zeer op een grote opkomst van verontruste dierenbeschermers en ik wil u daarom vragen deze mail ook door te sturen aan andere dierenbeschermers in uw omgeving.

Juist nu zullen we de krachten moeten bundelen om dieren een beter leven te kunnen bezorgen, nu de economische crisis bij veel partijen het gevoel laat ontstaan dat het beschermen van dieren een luxe zou zijn die we ons nu even niet kunnen veroorloven.
Wij zullen er alles aan doen de andere politieke partijen duidelijk te maken dat we het ons niet kunnen veroorloven dieren nog langer aan hun lot over te laten.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over het verloop van de Wet Dieren en het vergadertijdstip, klik dan hier.

Met vriendelijke groet,

Marianne Thieme

Bron:  nieuwsbrief Partij voor de Dieren

Laatst geupdate op ( zaterdag 07 november 2009 )
 
Volgende >

-->