NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Hoe lang nog door met krakkemikkig AEB? PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 3
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
vrijdag 13 maart 2009

Beste gemeente, Geachte mevrouw Vos, Samen met vele anderen maak ik mij zeer ernstig zorgen om de standaard van de gemeente Amsterdam, als het gaat om de luchtkwaliteit van Amsterdam, dan wel de uitvoer van haar beleid.

Amsterdam 13 maart 2009

De gemeente slaat zich op de borst met haar paradepaardje het Afval Energie Bedrijf (AEB), maar steeds meer geluiden zijn hoorbaar over hoe ondermaats deze installatie nu eigenlijk presteert, helemaal in vergelijking met wat er inmiddels mogelijk is.

Gegeven:

1. het artikel "Zo schoon is vuilverbranding niet" van Harmen Bos (http://www.parool.nl/static/nmc/nmc/frameset/archief.html?text=afval+energie+bedrijf&ED=ola) zie bijlage 1

2. het artikel van mijzelf (gebaseerd op gegevens van Ir. Paul Cohn) als reactie op een bericht van de Betere Wereld over het AEB (http://www.debeterewereld.nl/Artikelen/1172/Afval_Energie_Bedrijf_Amsterdam)

zie bijlage 2

3. het feit dat er al installaties bestaan, die het afval voor bijna 100,0% scheiden en er ook nog alle energie (biogas, zuivere grondstoffen, warmte) uithalen dat erin zit, bijv. het Nederlandse bedrijf IPP in Stadskanaal (http://ippbv.eu/)

4. de conclusie dat, los van het feit dat het AEB megatonnen luchtvervuiling produceerd (1), in plaats van de miljoenen euro's aan grondstoffen scheidt (1), nu dus ook nog blijkt dat zelfs de electriciteit-opwekkende component van het AEB - door letterlijk fundamentele problemen met de as (zie 2) - nooit meer het rendement zal gaan halen, wat u ooit beloofd is.

Roep u bij deze op om tot directe actie over te gaan om:

- al deze feiten te verifiëren

- uw eisen op het gebied van afvalscheiding en -verbranding zo spoedig mogelijk grondig bij te stellen

- te overwegen om het Afval Energie Bedrijf zo spoedig mogelijk te vervangen voor, dan wel aan te vullen met, een nieuwe installatie (3), die wel aan de eisen van de huidige tijd voldoet

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u mij via onderstaande gegevens bereiken.

Met vriendelijke groet,

Alec Boswijk

Energieregie

020-334 33 35

info@energieregie.nl

 
< Vorige   Volgende >

-->