NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Music for Gaza Kids PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 4
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
vrijdag 09 januari 2009

De Gaza strook is een gebied van zo'n 40x8 km groot, kleiner als Texel. Er wonen wel 100 keer zoveel mensen (1,5 miljoen), die door Israël economisch en energetisch afgesloten zijn van de buitenwereld. Sinds Israël met luchtaanvallen en een grondoffensief de aanval op dit gebied heeft geopend is de situatie nog meer verslechterd. Wat kun je doen voor de kinderen die opgroeien in angst en verschrikking?

Machteloos zitten we in Nederland voor de televisie. Zodra de situatie het toelaat gaat een groep Nederlandse musici naar de Gazastrook om een groot muziekproject op te zetten. Muziek geeft mensen de mogelijkheid hun gevoelens te uiten. Juist op plekken waar angst en tragedie heersen verliezen mensen het vermogen te om te communiceren met een open hart en worden ze vatbaar voor extremisme.

Met name voor kinderen kan muziek daarom een belangrijke rol spelen bij het verwerken van de trauma’s die momenteel ontstaan. Help ons dit project te verwezenlijken! 13 januari in Paradiso: Music for Gaza. Met diverse optredens en een ongewone platenruilbeurs. Neem al je platen en CD’s mee die je niet meer draait en zoek naar vondsten tussen de afdankertjes van collega’s. Bij vertrek doneer je ten minste €1,- per item dat je mee naar huis wilt nemen.

Met een deel van de ingebrachte CD’s wordt een muziek-bibliotheek samengesteld voor de muziekschool van Gaza. De opbrengst komt ten goede van het muziekproject in Gaza. DJ’s waaronder ISIS, Kareem Raïhani en Takimi hebben hun platenkast uitgemest en brengen honderden platen in!

Dinsdag 13 januari 2009  Tijd: 19:30 - 23:00 uur
Toegang gratis, maar we verwachten toch wel een inbreng van tenminste 20 platen of CD’s per persoon…

Stuur dit door aan iedereen die (te) veel CD’s heeft!

Hulp is welkom! Mail Merlijn: info@musicforgaza.net

Een initiatief van Merlijn Twaalfhoven i.s.m. met Artfreaks, Houd Hoop Levend, Paradiso, Out of Order, Magma
Agency, All is One, La Vie sur Terre, Earport, met steun van ICCO.

Kijk ook naar dit filmpje en kom dinsdag naar Paradiso.

 

Hieronder de follow-up van Merlijn Twaalfhoven:

Geachte vrienden, lieve onbekenden en beste geinteresseerden,

Zoals beloofd breng ik jullie graag op de hoogte van het resultaat en de ontwikkelingen mbt de actie Music for Gaza

Ook is er een aantal nieuwtjes mbt andere projecten die ik doe.

Music for Gaza
Afgelopen januari organiseerde ik samen met een team van vrijwilligers een drietal benefiet avonden in Amsterdam, Tilburg en Utrecht.
Kijk voor een mooie reportage op Mambapoint TV: http://twaalfhoven.mambapoint.tv
Het publiek werd uitgenodigd hun overtollige CD’s mee te nemen en met elkaar te ruilen. Ook waren er optredens van o.a. Susies Haarlok en The Tunes.
Doel was om geld in te zamelen voor een groot muziekproject dat we willen opzetten voor kinderen in Gaza in samenwerking met de locale muziekschool  die zwaar getroffen is. Muziek geeft mensen de mogelijkheid hun gevoelens te uiten. Juist op plekken waar angst en tragedie heersen verliezen mensen het vermogen om te communiceren met een open hart. Met name voor kinderen kan muziek een belangrijke rol spelen bij het verwerken van de trauma’s die recentelijk weer zijn ontstaan.
We hebben in totaal €5237,- opgehaald. Aan donaties vie het gironummer is tot nu toe €759,85 binnengekomen. Ik ben enorm blij met alle bijdragen. Sommigen gaven meer dan 100,- en De Oecumenische Basisgroep ‘De As’ uit  Heerenveen vergaarde meer dan €200,-. Dat is werkelijk heel bijzonder!
Om te zorgen dat het muziekproject dat ik wil organiseren voor de kinderen van Gaza geen éénmalige gebeurtenis wordt, maar we echt locale muziekdocenten kunnen opleiden en het mogelijk kunnen maken dat ze enkele jaren met een groot aantal kinderen aan het werk gaan, streef ik naar een veel hoger bedrag.
Het  is tegelijkertijd slechts een klein begin dus we.

Daarom ga ik door met het organiseren van verschillende activiteiten.

De volgende benefiet avond staat bijvoorbeeld al gepland op 3 mei in Heerlen. Volg de ontwikkelingen via http://musicforgaza.blogspot.com/

Laat me weten als je mee kunt helpen of een idee hebt om geld in te zamelen, op welke manier dan ook.

Als je iets wilt doneren, dan is elk bedrag meer dan welkom op rekening nr. 9442547 t.n.v. Stichting La Vie sur Terre in Amsterdam o.v.v. “Donatie Gaza”.

Op http://www.musicforgaza.net kun je veel meer lezen over het project en de plannen voor de toekomst. Ook kun je je aanmelden voor de facebook-group http://www.facebook.com/group.php?gid=57761582416&ref=ts (en voel je vrij om je als vriend bij me aan te melden!).

Meer in detail:
Plannen voor de toekomst
A. Het muziekprogramma in Gaza
Het opzetten van een programma van muziektherapie voor kinderen in Gaza, en het trainen van locale musici die dit zullen moeten uitvoeren, vereist een gedegen onderzoek ter plaatse. We beseffen ons dat we goed moeten inhaken aan de bestaande structuren en de nog wankele initiatieven (muziekschool en conservatorium) van binnenuit moeten helpen zich te ontwikkelen. Omdat het onzeker blijft wanneer we in Gaza toegelaten kunnen worden is het moeilijk precies te voorspellen hoe het project zich zal ontplooien. In mei zal Merlijn naar Israël/Palestina gaan en proberen de Gazastrook te bezoeken. We zullen daarna in staat zijn het project concreter te ontwikkelen.
 
B. Herhaling van CD-ruilavonden
Naar aanleiding van de afgelopen actie beseffen we dat er drie voorwaarden zijn voor een succesvolle herhaling van de CD-ruilavond:
1.   Een centrale organisator of team, bereid zich helemaal in te zetten voor de actie
2.   Een gratis beschikbare of gesponsorde bijdrage van zaal en publiciteitskosten
3.   Een sterke achterban zodat niet alleen een aantal bezoekers gegarandeerd is, maar de impact van mond-op mond reclame aanzienlijk is

Als jij kunt helpen met het organiseren van een dergelijke avond, laat het me dan weten!
We maken nu een voorstel aan muziekverenigingen, Rotary en Lyons clubs. Hierin vertellen we van de CD-ruilactie en bieden we aan onze, immiddels grote collectie ter beschikking te stellen als men een dergelijke avond organiseert. Ook kunnen we met musici een dergelijke avond bezoeken en kan ik een film vertonen en lezing geven over mijn ervaringen in het Midden-Oosten. We hopen op deze manier aan te haken bij bestaande organisatiestructuren en zo nieuwe partners te vinden, zonder dat we zelf verantwoordelijk zijn voor pr en organisatie.
Ook willen we muziekfestivals aanschrijven en aanbieden met een tafel geselcteerde CD’s aanwezig te zijn en zo aandacht te vragen en geld op te halen voor Music for Gaza.
 
C. Gala voor Gaza
Momenteel zijn we op zoek naar een goede plek voor het organiseren van een groot en opvallend muziekevenement waarin bekende artiesten en een orkest bestaande uit professionals en kinderen samen optreden. Hierbij willen we ook een foto-veiling houden. Nog onzeker dus, misschien wordt het pas na de zomer, maar het zal wel iets heel groots en bijzonders worden!

Gina Vodegel, de organisator van Music for Gaza Heerlen heeft een blog gemaakt http://musicforgaza.blogspot.com
Verder staat er regelmatig nieuws op http://www.musicforgaza.net

Mail ons als je ideeën hebt over de mogelijkheden om nog een groter publiek met de actie te bereiken, of voor andere opmerkingen en suggesties...

Overig nieuws mbt mijn projecten en muziek:

DVD Symphony Arabica met o.a. reportages van de projecten in Jordanië en de bezette Palestijnse gebieden is te koop (voor onkosten, slechts €7,50)
Zie voor meer info: <http://www.twaalfhoven.net/la-vie-sur-terre/nl-NL/_TopMenu/nieuws/40183560732246016aaabenvauyiaaaeq29q5ggaaardb2rmd0.aspx>

Kunst in de Wereld – publicatie van ArtEZ Press en uitgeverij d’Jonge Hond
Zoals je weet maak ik mijn werk op ongebruikelijke plekken, in conflictgebieden, op bouwwerken en in de natuur. Om zowel mijn mede-kunstenaars als het publiek aan te sporen de gebaande paden te verlaten en de wereld in te gaan heb ik het boekje Kunst in de Wereld gemaakt. Praktische tips, kritiek op het huidige kunstklimaat en grootse idealen breng ik hierin bijeen.
Het boekje is een collectie persoonlijke ervaringen van mijzelf en anderen. Geen methode of voorschrift, maar een duwtje in de rug (of tegengas) voor kunstmakers, nadenkers en genieters. Discussievoer uit de praktijk voor iedereen die het gevoel heeft dat kunst meer is dan vermaak voor serieuze mensen.
Verkrijgbaar en/of bestelbaar via de erkende boekhandel. ISBN nr 978-90-89101-22-8
Binnenkort ook via www.Bol.com te bestellen...

Nieuw werk voor kamerorkest “Korte Ontmoeting zonder Gesprek”

Echte ontmoetingen zijn zeldzaam.
Het zijn korte momenten waarin twee wezens elkaar even raken.
Niet het soort contact dat ergens voor dient en dat zich voltrekt volgens een patroon,
maar juist een stukje tijd waarin nog niets zeker is.
Een ogenblik waarin je weet dat er iets zal volgen. Wat dat zal zijn is onbekend.
Zo’n ontmoeting is openheid. Het omvat de wereld.

Data uitvoeringen door het Nederlands Studenten Kamerorkest vinden plaats van 14 t/m 19 april dwars door Nederland: zie de agenda op http://www.nesko.nl/?PaginaID=15

Torenhoog Mijlenbreed – compositie voor glascarillion, 500 scholieren, 10 electrische gitaren en 9 operazangers
23 April 2009 20:30 uur - Cultuurcampus te Leidsche Rijn.
Dit wordt bijzonder spannend en ongewoon. Vorige week zijn de workshops begonnen met de scholieren. De komende weken worden ze klaargestoomd voor dit grote experiment. Deze omvangrijke muzikale productie is georganiseerd ter gelegenheid van de opening van het glazen carillon, een openbaar kunstwerk horende bij de nieuwe Cultuurcampus te Leidsche Rijn.

Megafonie Haarlem – confrontatie van 12 muziekgroepen, ensembles en solisten, uitmondend in een climax met iedereen samen
10 Mei 2009 20:15 uur, Philharmonie Haarlem
Dit bijzondere concert maak ik samen met arrangeur Jurriaan Berger ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan van het Haarlemsche Muziekfonds.

Eindelijk is een groot aantal composities te horen op de website.
Onderaan de beschrijvingen van de composities op http://www.twaalfhoven.net vind je nu een mogelijkheid de MP3 af te spelen.

Jurriaan Berger is nu Stadscomponist in Zaanstad
Zoals je weet was ik in seizoen 2006-2007 een jaar lang stadscomponist. Dit concept is goed bevallen en Jurriaan is sinds enige tijd mijn opvolger!
Kijk voor meer info op: http://www.zaanstad.nl/sct/cultuur/dstadscomponist/?view=Standard en natuurlijk http://www.jurriaanberger.nl

13 maart speelt Amstel Saxofoon Quartet “La Vie est Belle” in Breda
Kamermuziek in Breda in De Nieuwe Veste http://www.kamermuziekinbreda.nl/

Mijn compositie Majority Deviation staat op het interessante debuutalbum van Esquire Saxofoonkwartet: 'Dusting For Prints'.
Bestel de CD a 17,50 door te mailen naar info@esquiresaxofoonkwartet.nl

Tenslotte: Er zijn tientallen korte films te zien van mijn eerdere projecten op http://www.youtube.com/laviesurterre

Veel groeten,
Ik hoop je binnenkort weer in de echte wereld tegen te komen!

Merlijn Twaalfhoven

PS Laat me even weten als je in het vervolg niet meer zulke e-mail wilt ontvangen! Dan schrap ik je van de lijst.

Laatst geupdate op ( zondag 08 maart 2009 )
 
< Vorige   Volgende >

-->