NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
De E-step: handig zusje van de Segway PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 3
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
vrijdag 31 oktober 2008

Klik op foto voor groot formaat

De E-step is een elektrische step waarop men zich zowel zittend als staand kan voortbewegen. Doordat de E-step aan de vele eisen van de RDW voldoet zit er op iedere E-step standaard een kentekenplaat. In tegenstelling tot de Segway kan men met de E-step dus wel direct veilig en legaal over straat.

“Kenteken verplicht voor Segway”, “zonder kenteken verdwijnt Segway weer snel uit het straatbeeld”, “Segway dient RDW gekeurd te worden”. Dit zijn slechts enkele krantenkoppen en openers van nieuwsitems op tv van de afgelopen weken over het nieuwste vervoersmiddel op de Nederlandse markt: de Segway. Strekking van de berichten is dat ieder gemotoriseerd  vervoersmiddel op de Nederlandse openbare weg voorzien moet zijn van een kenteken.

Per 1 juli is de Segway in het straatbeeld van Nederland gekomen. Dit vervoersmiddel blijkt het begin van een nieuw tijdperk, waarin elektrische vervoersmiddelen terrein winnen op de Nederlandse markt. Doordat benzineprijzen de pan uitreizen, mensen steeds bewuster zijn van het feit dat CO2 uitstoot nu echt gereduceerd moet worden, files oneindig lijken en parkeren in de grote steden duurder en onmogelijker is dan ooit, zien steeds meer mensen de voordelen van elektrische vervoersmiddelen. De E-step is hiervan een iets minder bekend voorbeeld dan de Segway, maar biedt minstens zoveel voordelen.

Andere voordelen van de E-step zijn dat deze opvouwbaar is en daardoor makkelijk in de lift past en naast de werkplek aan de lader gelegd kan worden. Hierdoor is de E-step niet alleen een ideaal alternatief voor woon-werk verkeer, maar ook in de camper, caravan en boot een uitkomst. De E-step heeft een bereik van 30 kilometer, is makkelijk te bedienen door middel van handgas en u kunt zitten en staan op dit model. Misschien is het belangrijkste voordeel voor de Nederlanders nog wel dat de E-step stukken goedkoper is dan bijvoorbeeld de Segway (€ 5.000,-). De E-step is er namelijk al voor € 1199,-. Als laatste, maar zeker niet minder belangrijke, voordeel is de mileuvriendelijkheid van de E-step. Immers: wanneer deze geladen wordt met “Groene Energie” is de CO2 uitstoot van dit vervoersmiddel nihil.

Kijk voor meer informatie op www.e-step.nl.

Wat is de E-step?
De E-step is een van origine Duits product en een officieel door de RDW goedgekeurd vervoersmiddel dat valt onder de snorfietsen. Iedere E-step is voorzien van een kenteken en het dragen van een helm is niet verplicht. De E-step haalt een maximale snelheid van 25 km/uur en met een volledig opgeladen accu kan men ongeveer 30 kilometer rijden. Het duurt met de originele lader ongeveer 3 uur voordat de accu volledig is opgeladen. Op het stuur bevindt zich een digitale kilometerteller met diverse functies. De E-step is uitgerust met 2 handremmen waarmee u de dubbele schijfremmen kunt bedienen. Uiteraard is de E-step voorzien van voor- en achter verlichting en een remlicht. De E-step is door diverse (Duitse) vakbladen uitstekend beoordeeld. Voor meer informatie, de productspecificaties en recensies kunt u terecht op www.e-step.nl, onder het kopje verkoop.

Wie is initiatiefnemer: SOS Events?
SOS Events is het grootste outdoor gerelateerde organisatiebureau van Nederland. Met meer dan 90 medewerkers verzorgt SOS ruim 1200 evenementen per jaar uitsluitend op de Veluwe. De arrangementen starten altijd vanaf hotels of restaurants. SOS Events is in 2006 finalist Entrepreneur of the Year geweest, een verkiezing die georganiseerd wordt door Ernst&Young, Fortis, VNO-NCW, Ministerie van Economische Zaken en universiteit Nyenrode.
Uiteraard heeft SOS Events met het aanbieden van de E-step verschillende maatregelen genomen om de CO2 uitstoot van alle evenementen die zij aanbiedt te compenseren. Hierdoor is dit het enige organisatiebureau dat al haar gemotoriseerde evenementen CO2 neutraal aanbiedt.

Wenst u meer informatie te ontvangen of wilt u een proefrit maken op de E-step dan kunt u contact opnemen met:

SOS Events
Coen Verver
0577-401506

Kijk ook hier voor meer info over schoner vervoer.

Laatst geupdate op ( zaterdag 06 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->