NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Duurzame Dance Club WATT in Rotterdam PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 3
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
vrijdag 28 maart 2008

Op donderdag 4 september 2008 zal WATT in Rotterdam zijn deuren openen. Het zal de eerste duurzame Dance Club ter wereld zijn. Het gebouw, voorheen Nighttown, zal de komende maanden worden getransformeerd tot een duurzaam cultureel podium, dance club en poppodium.

Dinsdag 25 maart 2008Duurzaamheid speelt een sleutelrol in de exploitatie en bedrijfsvoering van WATT. Zo zal de zaal worden uitgerust met een energieopwekkende vloer van zes bij zes meter. Deze zet de beweging van de dansende bezoekers om in elektrische energie die vervolgens gebruikt wordt om de vloer te verlichten. De zerowaste bars, die ook worden aangeschaft, verbruiken een minimum aan elektriciteit en water. Ook zal er ook nog een ‘waterwall’ komen. Deze maakt het onzichtbare hemel- en grijswatercircuit zichtbaar. De ‘waterwall’ start bij de regenwaterbassins op het dak en eindigt via de toiletten bij het riool.De organisatie Sustainable Dance Club zal nauw betrokken zijn bij de totstandkoming van WATT. Zij draagt zorg voor de juiste invoering van duurzaamheid in de bouw en exploitatie. Het ontwerp is in handen van de architectenbureaus Kossmann dejong en Döll – Atelier voor Bouwkunst. Ook is er een jongerenpanel, bestaande uit elf Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 19 tot 26 jaar, betrokken bij WATT. Het doel daarvan is om elkaar wederzijds te inspireren. Daarnaast zal het panel als klankbord dienen in de aanloop naar de opening van de club en daarna.

WATT biedt na de verbouwing ruimte aan 2.050 mensen. Er passen maar liefst 1.400 mensen in de Grote Zaal, 300 in de 'Basement', 150 in de Theaterzaal en ongeveer 200 eetplaatsen in Lulu Cafe. In het Lulu Cafe kunnen de gasten terecht voor een authentieke en eenvoudige maaltijd en kleine borrel. De Stichting Live At Nighttown zal zorgen voor de programmering die zich laat typeren als breed en spraakmakend.

WATT (& Lulu Café)
West-Kruiskade 26-28
3014 AS Rotterdam

Open vanaf 4 september 2008. Zeven dagen per week, vanaf 15.00 uur. De ‘Making of WATT’ is te volgen via www.watt-rotterdam.nl.  
Laatst geupdate op ( maandag 08 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->