NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Eckart Wintzen overleden PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 2
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
dinsdag 25 maart 2008

In zijn huis in Frankrijk is milieubewust topondernemer Eckart Wintzen onverwacht overleden. Hij was 68 jaar.

Eckart

23 March 2008 13:40

Nadat hij zijn softwarebedrijf BSO Origin in 1996 aan Philips verkocht begon Wintzen Ex’tent (’de tent van Eckart’). Deze groene investeringsmaatschappij stopt alleen geld in maatschappelijk verantwoorde ondernemingen, zoals ijsmaker Ben & Jerry’s ("ik heb er enkele miljoenen in gestoken"), autoverhuurder Greenwheels en Ode, een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen. Toch zei hij zelf: "Ik ben geen idealist, ik ben een realist."

December 2006 was Wintzen gasthoofdredacteur van Sprout. Hij presenteerde de MVO-editie van Sprout in restaurant Fifteen. In een videoboodschap aan de Sprout-lezers zegt hij: “Wie zich er niet van bewust is dat je een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt als ondernemer – is geen ondernemer.”

Begin 2007 trad Eckart toe tot het expertpanel van Goodblog. Waarin hij onder andere fel van leer trok tegen Balkenende, Clinton aansprak op zijn verantwoordelijkheden en de kliek van Marc Rutte een veeg uit de pan geeft.

Mei 2007 verscheen zijn boek ‘The Eckart Notes’ - een biografie over zijn ondernemerschap. Eind 2007 kondigde Wintzen aan zijn Amerikaanse MVO-activiteiten af te stoten en zich meer te gaan richten op Nederlandse ondernemers.

Al in juni 2005 publiceerden we een openhartig portret van de ondernemer. Waarin hij onder andere in ging op oud worden: “Ik wil oud worden daar waar mijn vrienden zijn. Als die weg zijn, ga ik daar ook naar toe.”

We hebben Eckart leren kennen als een zeer gepassioneerd ondernemer, pleitbezorger voor maatschappelijk verantwoord ondernemen maar vooral als een zeer fijn mens. We zullen hem missen.

Lees ook: 'Ik doe in realistische doelen' op de website van de Volkskrant.

Bron: Sprout 

Laatst geupdate op ( donderdag 19 november 2009 )
 
< Vorige

-->