NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Google wil milieu redden voor 4,4 biljoen PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 2
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
zaterdag 04 oktober 2008

Zoekgigant Google heeft een plan van 4,4 biljoen dollar gepresenteerd om de wereld warm te laten lopen voor alternatieve vormen van energie.

Google heeft een plan onthuld om paal en perk te stellen aan de afhankelijkheid van de Verenigde Staten van fossiele brandstoffen. Het voorstel zou rond 2030 een netto besparing van 1 biljoen dollar opleveren en het zou de uitstoot van koolstofdioxide voor de V.S. met 48 procent beperken.

Aardwarmte
Onderdeel van het plan is om de Verenigde Staten minder afhankelijk te maken van reguliere energiebronnen zoals steenkool om meer nadruk te leggen op alternatieve energievormen zoals zonne-, wind- en geothermische energie, ook wel aardwarmte genoemd. Google beoogt met het plan ook om het brandstofgebruik in auto's met 40 procent te reduceren en meer gebruik te maken van electriciteit voor transportdoeleinden.

Wereldverbeteraars
Het plan, genaamd "Clean Energy 2030", moet volgens Google een stimulans vormen voor het debat over energiegebruik. Het is het nieuwste en ook het meest ambitieuze plan in een aanhoudend PR-offensief van Google. Eerder mengde Google zich al in het debat over immigratie, de Amerikaanse auteurswet en internetneutraliteit.

Ook energievebruik ligt Google - met z'n gigantische datacentra - na aan het hart. Met het aantrekken van Jefferey Greenblatt heeft de zoekgigant een expert in huis gehaald. Greenblatt is wetenschapper, voorheen werkzaam bij het 'Environmentalist Defense Fund'.

Laatst geupdate op ( zaterdag 06 december 2008 )
 
Volgende >

-->