NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Marktaandeel ASN groeit PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 3
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
maandag 08 september 2008
ASN bank
De ASN Bank versterkte in het eerste halfjaar 2008 haar positie in de markt van duurzaam sparen en beleggen. Het klantenbestand groeide fors met 32.000 nieuwe klanten naar 395.000: een stijging van 9%.

Het totale vermogen onder beheer nam in de eerste 6 maanden van 2008 toe met € 720 miljoen naar ca. € 5.6 miljard: een toename van 15%.

Voortzetting groei
De ASN Bank verwacht dat de groei in de loop van het jaar doorgezet zal worden. Ewoud Goudswaard, Algemeen Directeur ASN Bank: ‘Wij hebben bewust gekozen voor een groeistrategie om onze missie, de duurzame samenleving te bevorderen, zo krachtig en succesvol mogelijk vorm te geven. We houden ons daarbij uitstekend staande in de kredietcrisis en komen in deze tijd juist goed voor de dag door het hanteren van duurzame beleggingscriteria. De ASN Bank is niet betrokken bij niet transparante beleggingsproducten waar op dit moment veel media aandacht voor is. Wij zijn er trots op dat zoveel klanten voor de ASN Bank kiezen omdat ze zich herkennen in onze uitgangspunten. De ASN Bank praat niet alleen over het klimaat, mensenrechten en het voorkomen van kinderarbeid maar handelt daar ook naar. Dat combineren wij, als bank waar klanten nog echt voorop staan, met een uiterst efficiënte en professionele dienstverlening.’

Jeroen Jansen, Directeur ASN Bank: ‘Het is zeer motiverend dat weer zoveel mensen hun vertrouwen geven aan de ASN Bank. Goede dienstverlening en rendement gaan uitstekend samen met het hebben van duurzame idealen. De succesvolle groei van klanten en beheerd vermogen is het resultaat van het consistent hanteren van onze duurzame criteria op het gebied van mensenrechten en klimaat. Wij zijn een bank met een kloppend hart voor de wereld, geen koude geldmachine. De mening van onze klanten is zeer belangrijk voor ons en vormde mede de aanleiding voor de lancering van onze ‘community website’ www.voordewereldvanmorgen.nl. Deze site biedt een platform om mee te praten en denken en acties te lanceren op het gebied van duurzaamheid. De positieve reacties van zowel klanten als andere deelnemers tonen aan dat zij de manier waarop wij het stimuleren van duurzaamheid concreet invullen, zeer positief waarderen.’

De ASN Bank
De ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in haar economisch handelen door leiden. Economische groei mag volgens de ASN Bank niet ten koste gaan van het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen of anderszins worden afgewenteld op toekomstige generaties. In Nederland is de ASN Bank sinds 1960 voorloper op het gebied van duurzaam bankieren. De bank is actief op het gebied van beleggen, sparen en zakelijke kredieten. De ASN Bank heeft 395.000 klanten en een totaal beheerd vermogen van ca. 5,6 miljard euro. De ASN Bank maakt deel uit van SNS REAAL. Voor meer informatie: www.asnbank.nl.

Bron: De Betere Wereld

Laatst geupdate op ( zondag 07 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->