NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Rotterdam Climate Initiative PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 0
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
vrijdag 22 februari 2008

De Rotterdamse woningcorporatie Woonbron laat in 2008 zien dat het menens is met haar besparingsplannen. O.a. met vette kortingen op energiebesparende producten.

Windmolens op daken van flatgebouwen, een massale overstap op groene stroom en duizenden vierkante meters dubbel glas. Deze maand organiseert Woonbron in diverse plaatsen een energiemarkt. In de woonwinkels vinden klanten van Woonbron tips en weetjes op het gebied van energiebesparing. Ook worden de eerste energielabels uitgereikt die aangeven hoe energiezuinig een woning is. En wie wil kan gelijk aan de slag met de energiebesparende producten die Woonbron met korting aanbiedt.

Vorige jaar tekende Woonbron een convenant met het Rotterdam Climate Initiative met daarin ambitieuze afspraken, zoals een jaarlijkse CO2-reductie van 3%. Koopjes

Maar niet alleen Woonbron zelf, ook de bewoners kunnen het nodige doen om hun energierekening omlaag te brengen. Daarom organiseert Woonbron de energiemarkten.
Naast tips en weetjes over energiebesparing is er op de energiemarkt ook flinke korting te vinden. Klanten hebben namelijk een tegoedbon thuisgestuurd gekregen waarmee ze voor €75,- aan energiebesparende producten kunnen kopen. Dat kost ze dan maar €10,-. In dit productoverzicht is te zien wat er te koop zal zijn op de energiemarkt. Van halogeen spaarlampen tot waterbespaarders en brievenbusborstels. Dus: niet denken maar doen!

Stadhuis
Verlichting heeft ook alles met architectuur te maken. Voor architecten is LED-verlichting een uitkomst. LED-verlichting is er in alle kleuren en maten en dus uitermate geschikt voor het  accentueren van moderne en historische gebouwen. Een prachtig voorbeeld hiervan is de verlichting van het Rotterdamse Stadhuis. Een deel hiervan wordt met LED verlicht, zodat alle details goed zichtbaar zijn en de schoonheid van het gebouw goed naar voren komt.

         
            oude verlichting                                                     nieuwe verlichting

(lichtontwerp en foto's: Atelier LEK)

 

Laatst geupdate op ( dinsdag 09 december 2008 )
 
< Vorige

-->