NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Campagne eist referenda bij Europese wetgeving PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 1
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
dinsdag 15 april 2008

Het Initiatief voor een Europees Referendum is een campagne om burgers stemrecht te geven in een referendum wanneer belangrijke wetten, die op hen invloed zullen hebben, worden gewijzigd op nationaal dan wel Europees niveau.

Klik hier om het persbericht te lezen, hier voor de petitie.

We vinden met name dat alle burgers rechtstreeks zouden moeten kunnen stemmen in referenda over het Verdrag van Lissabon.

Zes niet-gouvernementele organisaties (NGO's) die samen consumenten van alle 27 landen van de Europese Unie vertegenwoordigen, kondigden vandaag de officiële start aan van een campagne om burgers het recht te geven door middel van referenda te stemmen wanneer wetten, die op hen invloed zullen hebben, aanzienlijk worden gewijzigd op nationaal dan wel Europees niveau. Ze eisen met name dat alle inwoners van de EU direct de gelegenheid moeten krijgen om door middel van referenda te stemmen over het Verdrag van Lissabon.

De zes organisaties zijn van mening dat de EU de belangen van grote bedrijven steeds meer voorkeur geeft boven die van de burgers. Zij zeggen dat – tenzij deze situatie wordt omgekeerd zodat ook dee Europese burgers het recht krijgen om rechtstreeks betrokken te worden bij de politieke besluitvorming –, het Europese politieke systeem snel zal degenereren in een dictatuur waarbij democratie, keuzevrijheid en de privacyrechten van het individu routinematig worden geschonden.
Laatst geupdate op ( zondag 07 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->