NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Wie zijn wij? PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 7
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
maandag 03 december 2007

AG outside

Het Centrum van Energieregie is een initiatief van Alec Boswijk. Graag geef ik u een indruk hoe dit tot stand is gekomen.

In de luxe van een harmonieuze omgeving, waar ik mij gewenst en verzorgd voelde, ben ik opgegroeid met een aantal specifieke waarden: eerlijkheid, echtheid, kwaliteit, natuur en eigen verantwoordelijkheid. Thuis en op school (de Werkplaats in Bilthoven) kreeg ik de ruimte om met veel plezier tussen diverse groepen - new-wavers, hockeyers en voetballers - de werkelijkheid te ontdekken. De laatste decennia zijn werkelijkheid en waarden op gespannen voet komen te staan. De behoefte om deze vanuit bewustzijn en praktisch handelen nader tot elkaar te brengen is de drijfveer van mijn leven en werk.

Zo voelde ik me na mijn studiepogingen al snel aangetrokken tot het organiseren van alles wat los en vast zat en startte ik in 1988 een eigen adviesbureau voor creatief management. Dat laatste is daarna altijd de rode draad gebleven in uiteenlopende organisatorische functies, waaronder onderzoeker/projectleider voor een teakhout-plantage in Ecuador, supervisor publieke verkoop bij Cirque Du Soleil, release manager bij Update Marketing en interim directeur van 2 horeca-zaken. Steeds in een initiërende, uitbouwende of reorganiserende rol.

Na de geboorte van mijn zoon in 1997, twee ontslagen in één jaar en een burn-out, belandde ik gedeeltelijk in de WAO. Een geschenk, want ik kreeg alle mogelijkheid om naar mijzelf te kijken en om naast overleven ook leven toe te laten. Willem de Ridder hielp me herinneren dat ik en de rest van de wereld hetzelfde waren. Er ontstond meer behoefte naar kennis over mezelf, gezondheid en duurzaamheid. Ik doorliep diverse cursussen en therapieën, waaronder psychotherapie, acupunctuur, Reiki (II), haptonomie, Bowen, Universal Energy en rondde een opleiding Raja Yoga en Occulte Wetenschappen in 2004 af. Langzamerhand ontstond de behoefte iets zinvols te gaan doen.

Bij een tv-programma van het Humanistisch Verbond over de eerste Weggeefwinkel laaide mijn inspiratie op. Dat wilde ik ook, maar dan veel breder, leuker en professioneler: dus behalve voor producten, ook voor vaardigheden, diensten, kennis, ruimte en geld. Minder voorwaardelijk, want geld als ruilmiddel is prima, maar liefst zonder rente en woekerwinsten. Via mijn eigen Speelgoed Doorgeefwinkel kwam ik uit op een Doorgeefcentrum, waarin iedereen overvloedige energie kan inbrengen en het universum de rest doet. Een dergelijk initiatief stimuleert de doorstroming van onze overmaat aan energie, waardoor de materiële, en immateriële ongelijkheid in de wereld weer meer met elkaar in balans komt.

Mijn ideeën maakte veel enthousiasme los. Via verschillende groepen -waaronder de Vier de Wereld, Cirque l’Inspiration en het DAC - werkte ik deze verder uit. Het vertrouwen in een holistisch concept groeide. Vanuit de wekelijkse bijeenkomsten met het DAC, kwam ik steeds weer bij dezelfde thema's uit: energie, gezondheid en duurzaamheid. Sinds 2006 richt ik mijn focus volledig op onderzoek en bezocht ik diverse festivals en markten met mijn stand. In samenwerking met NewNRG en Opgewekt.nu gaf ik 2,5 jaar lang 2-wekelijkse spreekuren voor duurzame energie.

In 2007 startte ik mijn adviesbureau voor integrale duurzaamheid en deze website. Sindsdien breng ik met succes het complexe en ontranparante de drie thema's terug tot een relatief eenvoudige en heldere visie op deze gebieden voor consument en organisatie. Structuur en criteria heb ik gekoppeld aan elementaire vormen van energie, waaronder: aarde, water vuur, lucht en ether.

In september 2009 opende ik het Centrum voor Energieregie op de Overtoom 409 in Amsterdam, hoewel ik het wat en hoe nog lang niet boven water had. Locatie en de unieke manier waarop de eigenaar (Martijn Winnen van Winnen & Co) het pand duurzaam had verbouwd, deden mij besluiten het erop te wagen. Sindsdien integreer ik alle beschikbare middelen en kennis in de ontwikkeling van deze ruimte en het initiatief.

Sinds de verbouwing in 2012, heeft het centrum een eigen naam gekregen: Alchemist Garden. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot: theehuis, essentiële winkel, raw food café en restaurant, buurthuis en community met levensbeschouwelijke (holistische) visie (Energieregie).

Ook tijdens lockdowns zijn wij voor iedereen open:
ma t/m zaterdag 09:00-21:00 en
zondag              12:00-21:00

Een introductie van de website vindt u hier.

Er heeft nog niemand een reactie geplaatst op dit artikel.
Login om te kunnen reageren op dit artikel
J! Reactions • General Site License
Copyright © 2006 S. A. DeCaro
Laatst geupdate op ( maandag 27 december 2021 )
 
< Vorige   Volgende >

-->