NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Hoeveel scheelt het actietarief? PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 4
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
dinsdag 03 maart 2009

Energieregie geeft u gratis een groen en goed advies. Bijna alle aanbieders bieden zeer gunstige actietarieven aan. Voor grijze stroom natuurlijk, ten koste van onze omgeving, maar ook voor groene. Mijn advies: kies voor groene stroom én een groene leverancier. Dat scheelt gelijk met kiezen.

Ook Greenchoice (waarom zij?) biedt nog een zeer gunstige actietarief aan. Hoewel dit vooral voor de overstappers is, pleit Energieregie ervoor dat juist ook trouwe klanten daar gebruik van zouden moeten kunnen maken. Met onderstaand voorbeeld vrij eenvoudig uw besparing schatten, voor het komende jaar. Afhankelijk van uw huidige (netto) tarief en verbruik, kan dat tot honderden euro's schelen. Dus ook als u al klant van Greenchoice bent.

Bent nog niet bij Greenchoice klant, dan raad ik u sterk aan naar deze leverancier over te stappen, omdat zij nog steeds bovenaan de lijst van groenste energieleveranciers staan. Lees hieronder waarom en hoe. Bent u klant van Greenchoice en heeft u volgens de afrekening van vorig jaar rond de 22 cent per kWh betaald (incl. vastrecht, belastingen en transport), dan raad ik u aan direct over te stappen naar het actietarief. Hier een overzicht van de besparing:

WAT SCHEELT HET? (VOORBEELD)
 enkeltarieven tarief ingemiddeldbesparing ten opzichtegeschatte besparing 
 prijzen per  feb. 2010  (hoog en laag   €-cent
verbruikvan de andere tarieven3-jaarvariabel 
   op aanvraag)excl. btwper jaar3-jaarvariabel€ excl. btw€ excl. btw 
          
elektraactie1 jaar vast5,80        3.000 1,203,2042,84114,24 
kWh3-jaarvast6,00      
 variabel**variabel8,00      
 vastrecht***levering    36,0020,00 
          
gasactievast, gemiddeld*21,00*        1.500 8,5014,5020,0050,00 
m33-jaarvast27,50      
 variabel**variabel35,00      
 vastrecht****levering    36,0020,00 
          
totale geschatte besparing*****    134,84204,24 
          
          

* in de zomer betaalt u €0,12 - in de winter €0,25

** dit variabele tarief is gemiddeld genomen; vul hier uw eigen tarief in, dat u bij uw huidige leverancier kunt opvragen****

*** bij het actietarief komt ook het vastrecht voor de levering (niet transport) van elektra en gas te vervallen  

**** de berekende korting is een schatting, omdat variabele energieprijzen onderhevig zijn aan externe factoren, zoals de olieprijs.

***** Het actie-tarief is het best te vergelijken met uw huidige tarief. Dit vindt u onder 'uw Dossier' op de website van Greenchoice.

Op aanvraag maken wij op basis van uw persoonlijke gegevens een schatting voor u. Ook voor dubbel (nacht- en dag-) tarief.

Als u bij de jaarafrekening op het tarief klikt, verschijnt een lijstje waar ook de 'netto' tarieven -genaamd levering- worden genoemd. Vult u dit bij 'variabel' in, dan rekent u gemakkelijk u persoonlijke verschil uit. Schroomt u niet contact op te nemen voor vragen hierover. Het zou er een kunnen zijn die bij meer mensen leeft!

De olieprijs is inmiddels weer flink aan het stijgen. Er vanuit gaande dat de prijzen in juli dus niet veel onder de huidige actietarieven zullen komen, kunt u dus het best voor dit één-jarig actietarief kiezen. In ieder geval zal het gastarief na 3 maanden in dat geval weer meedalen, omdat dit maar voor 3 maanden wordt vastgezet. Ikzelf stap dus van mijn variabele contract over naar het 1-jarige actietarief en meldt ook mijn winkel daar nu voor aan. Daarna ga ik opnieuw bekijken wat het gunstigst is.

Mocht u dit ook willen, bevestig dat dan kort aan mij per e-mail (info@energieregie.nl). Bent u nog geen klant van Greenchoice, meldt u zich dan ook bij hun aan via deze link. In beide gevallen regel ik dat u voor het actietarief in aanmerking komt en kunt u bij mij teecht voor vragen.

Stap over via Energieregie én profiteer van de kracht van een collectief.

Voor een steeds groter (en sterker) wordende groep van consumenten treedt Energieregie als onafhankelijk adviseur op naar (duurzame) energieleveranciers. Daarbij wordt op basis van vergelijkend onderzoek, input van consumenten en uw persoonlijke situatie, altijd een zorgvuldige afweging gemaakt.
Energieregie biedt aan:

- een centraal informatiepunt waar kennis over duurzame* energie samenkomt, op basis waarvan (naar duurzaamheid zoekende) consumenten een actuele, goed afgewogen, persoonlijke keuze kunnen maken
- een centraal communicatiepunt, via welke veelal standaard (overstap)vragen makkelijk kunnen worden afgehandeld en specifieke diensten-kennis wordt opgebouwd
- een duurzame relatie met consumenten, waarbij Energieregie zich verplicht en actief inzet, hen ten alle tijden van de meest duurzame en betaalbare optie in te lichten
- een duurzame relatie met de leveranciers
- een gestaag groeiend collectief, met meer duurzaamheid en gezondheid bevorderende diensten (zoals ook zorgverzekering )
- gratis ondersteuning; de onkosten worden gedekt door een kleine commissie die Energieregie van de leverancier krijgt.

* als in:
1 duurzaamheid bevorderend product uit duurzaam gewonnen grondstoffen (C2C)
2 duurzame producent / hoe duurzaam is de rest van het aanbod? (onafhankelijk)
3 openheid in bedrijfsvoering en -kosten (transparant)
4 flexibele overeenkomsten (keuzevrij)
5 natuur-, dier- en mensvriendelijke productie (Fair Trade / service gericht)
6 lage vervoerskosten (lokaal geproduceerd)
7 goedkoper / lage overhead-, marketing- en managementkosten (duurzaam moet altijd goedkoper kunnen)

Heeft u vragen neem gerust contact op via 020 - 334 33 35, 06 - 13 54 14 22 of info@energieregie.nl

 

 

 

 

      
        
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Laatst geupdate op ( maandag 11 november 2013 )
 
< Vorige   Volgende >

-->