NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Greenman Project: Huis van groen PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 3
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
vrijdag 08 mei 2009

De Greenman tempel een tempel van de natuur

Na grondig onderzoek en testen hebben we ontdekt dat er een volledig huis gegroeid kan worden uit levende bomen en planten. The Greenman Project wil zo een heel dorp gaan groeien.

Er is een volledig plan geschreven over de technieken en de filosofie erachter. Door oude, reeds beproefde, technieken te combineren met hedendaagse technologie is het mogelijk om binnen een half jaar een bewoonbaar huis te realiseren volledig van levende materialen. Het volledige plan ondergaat een laatste schoonheids behandeling en zal spoedig te downloaden zijn.

Motivatie

De droom is begonnen met wat kunstwerken uit wilgen en klimop. Als eerbetoon aan de natuur volgde toen het plan om een tempel te groeien. Om een tempel hoorde in mijn visie mooie tuinen met levende kunst, bloemen en groente. Met dit in gedachten begon ik aan het schrijven van het plan en het bijbehorende onderzoek. Tijdens dit proces ontstond er een klein team van mensen die deze droom uit wilden zien komen en zo ontstond er de behoefte aan een dorp. De huidige "crisis" maakte de voordelen van zelfvoorziening zichtbaar. Door het dorp open te stellen voor bezoekers en in de media te presenteren kan het dorp een inspiratiebron voor de hedendaagse bouw zijn. Het wonen in een levend huis bied natuurlijk ook een spiritueel avontuur, bomen spelen in alle religies en culturen een belangrijke rol. Wat zal het op spiritueel niveau met een mens zal doen om in de stam van een reusachtige boom te wonen?

Benodigdheden

10 hectare grond met uitbreidingsmogelijkheid. Grondverzet machines Onkostenvergoeding tijdens opstart publiciteit

Initiatiefnemer

Bob Radstake, Okkenbroek

Bron: Greenwish

Laatst geupdate op ( vrijdag 08 mei 2009 )
 
< Vorige   Volgende >

-->