NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Klimpark in het Amsterdamse Bos PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 3
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
zaterdag 21 februari 2009

Met de tokkelbaan roetsj je naar beneden en met touwen slinger je tussen de bomen door. Het Amsterdamse Bos krijgt volgend jaar mei een klimpark.
Als het aan Ernst-Jan Swarte ligt, directeur van Fun Forest Nederland, klimmen alle Amsterdammers straks in de boomtoppen van het Amsterdamse Bos. Het klimpark komt in een bestaand stuk bos achter bezoekerscentrum de Molshoop. ''Tussen de bomen worden kabels en plateaus bevestigd waar vanaf je via slingers, kabelbanen en touwladders door de bomen kunt klimmen.''

Kinderen vanaf acht jaar mogen voor dertien euro met klimtuigje de hoogte in. Voor de kleintjes komt naast het klimpark een gratis speelbos, met de mogelijkheid tot hutten bouwen. ''Daarnaast gaan we in samenwerking met de gemeente en schillende milieuverenigingen natuurgerichte educatieve programma's aanbieden,'' zegt Swarte. Het park is alleen in de lente en de zomer open.

Ook aan het natuurbehoud is gedacht, betogen het bedrijf en de gemeente. ''Uit flora- en faunaonderzoek is gebleken dat de komst van het park geen consequenties zal hebben voor het bos,'' stelt Jan Peter van der Zee, ambtenaar van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, afdeling Amsterdamse Bos. ''De stellages worden door middel van een speciaal systeem tussen de takken aangebracht. Er zal niet in de bomen worden geboord en het touwensysteem groeit met de bomen mee.'' Swarte: ''We hebben die bomen juist nodig, dus het is van belang dat het bos gezond blijft. En we leggen paden aan, zo blijft ook de bosgrond gespaard.''

Een dergelijk bosklimpark is in Nederland een tamelijk nieuw en zeldzaam verschijnsel. Voor Swartes bedrijf is dit het tweede: het exploiteert er al een in Limburg. Frankrijk heeft er verscheidene en Duitsers adverteren ermee in Nederland.
Bron: Het Parool
Laatst geupdate op ( zaterdag 21 februari 2009 )
 
< Vorige   Volgende >

-->