NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Subsidie zonne-energie: nu aanvragen! PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 1
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
dinsdag 25 maart 2008

Vanaf 1 april 2008 kunt u uw subsidieaanvraag indienen voor de categorieën fotovoltaïsche zonnepanelen, wind op land en biomassa. Op deze site vindt u de benodigde informatie zoals uitgebreide informatie over zonnepanelen en aanvraagformulieren.

Het aanvragen van subsidie voor de SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie) wordt eenvoudiger. SenterNovem komt zeer binnenkort met een aangepast subsidieaanvraagformulier voor zonne-energie.

21-03-2008

Verwacht wordt dat vooral particulieren investeren in de zonne-energie. Er komen veel informatieverzoeken binnen bij SenterNovem en andere organisaties die met zonnepanelen bezig zijn. Afgewacht moet worden tot hoeveel subsidieaanvragen dat zal leiden. Mensen moeten wel duizenden euro’s investeren in de zonnepanelen om in aanmerking te komen voor de subsidie, een investering die ze in 15 jaar terugverdienen. 

SenterNovem heeft gemerkt dat veel consumenten het aanvraagformulier ingewikkeld vinden, omdat het ook voor andere subsidiecategorieën zoals biomassa is bedoeld. Minister Van der Hoeven van Economische Zaken heeft daarom besloten om speciaal voor de aanvragers van zonne-energie met een vereenvoudigd formulier te komen. Het formulier is binnenkort op de website www.senternovem.nl/sde. Ook het oorspronkelijke inschrijfformulier op de SDE site blijft geldig. NB Alleen deze officiële formulieren van SenterNovem zijn geldig, aanvragen gedaan op niet-officiële formulieren worden niet in behandeling genomen. 

Alle aanvragen die tot en met 1 april 17 uur ’s middags binnenkomen bij SenterNovem, worden behandeld als ontvangen op 1 april, dus op de eerste dag van opening van de regeling. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst per dag. Als het beschikbare budget op enige dag wordt overschreden, zal er worden geloot tussen de aanvragen die op die dag zijn binnengekomen. 

De aanvragen voor zonne-energie subsidie kunnen worden ingediend tot 1 augustus 2008. Indienen van aanvragen is mogelijk bij alle vestigingen van SenterNovem, in Zwolle, Utrecht, Sittard en Den Haag.

Laatst geupdate op ( maandag 08 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->