NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Energielabel verplicht vanaf 1-1-2008 PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 1
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
vrijdag 25 januari 2008

Gooi je dit jaar je huis in de verkoop of verhuur? Dan is het verplicht je huis te voorzien van een energielabel. Van de 64.109 huizen gelabelde huizen, valt op dit moment bijna de helft in de 'allerslechtste' categorië.

Bijna 30.000 huizen hebben een E-, F- of G-label. Nog eens 14.500 huizen hebben een D-certificering. Dit jaar zijn al bijna 12.000 energielabels uitgegeven, zo blijkt uit de cijfers van SenterNovem. De huurwoningen zijn veelal in bezit van woningcorporaties, die lopen voor in het voorzien van hun woningen van het verplichte label. Woningeigenaren maken nu een inhaalslag. In totaal zijn er maar 1316 A-labels uitgedeeld.
De Vereniging Eigen Huis (VEH) zegt sinds de verplichte invoering dit jaar geen klachten gehad te hebben over de labels. 'We krijgen er wel veel vragen over', zegt Hans André de la Porte van de VEH. De meeste gestelde vraag van mensen is wat er gebeurt als zij het label niet aanschaffen. Weinig, want daar staan geen sancties op. Het verbaast André de la Porte niet dat met name huizen uit de periode 1960-1975 zo slecht beoordeeld worden. 'In die tijd moest er vooral veel en snel gebouwd worden. Er was geen aandacht voor isolatie'. De VEH-voorman vindt wel dat de labels deze materie heel inzichtelijk maken.

Bron: ANP

NB. Voor een dergelijk energie-label, levert Energieregie bouwkundige experts. Daarnaast adviseer ik u graag over wat u meteen en eenvoudig aan energiebesparing kunt doen. Wilt u daar meer over weten of heeft u vragen, neem dan even  contact op.

Laatst geupdate op ( maandag 08 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->