NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Vergelijkingssite voor CO2 uitstoot PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 2
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
maandag 29 september 2008

Global Emissions of CO2 From Fossil Fuels: 1900-2004

Op 18 november 2008 wordt de eerste landelijke database en vergelijkingssite voor CO2 uitstoot gelanceerd. Hiermee kunnen organisaties in Nederland beoordelen of hun inspanningen voor CO2 reductie effect hebben. Het kwantificeren en communiceren van de CO2 uitstoot van een organisatie wordt hiermee concreet.

De databank wordt door Corporate Facility Partners BV en Stimular de Nationale CO2 Benchmark opgezet, Bedrijven en organisaties kunnen vanaf vandaag lid worden van deze Nationale CO2 Benchmark.

Via de site kunnen bedrijven hun gegevens op het gebied van energie en mobiliteit achterlaten. Op basis hiervan wordt de CO2 footprint van de organisatie vastgesteld en vergeleken met andere soortgelijke organisaties in Nederland. Hierdoor is in een oogopslag te zien hoe de organisatie presteert op de verschillende velden van CO2 uitstoot.
 
70% besparing op CO2 uitstoot haalbaar
Door het jaar heen vinden bijeenkomsten plaats, waarbij CO2 reductie centraal staat. Tijdens deze bijeenkomsten geven CO2 experts aan de hand van de benchmark concrete adviezen. Deelnemers kunnen hier hun ervaringen delen. Bram Adema, directeur van Corporate Facility Partners, geeft een toelichting: “Onze ervaring leert dat besparingen tot 70% op de CO2 uitstoot haalbaar zijn. Voor bestuur en directie van grote bedrijven is het van belang te weten waar de organisatie staat op de weg naar optimale duurzaamheid. De Nationale CO2 Benchmark geeft dit inzicht en biedt een platform voor significante besparingen.”
 
Initiatiefnemers
Corporate Facility Partners BV en Stimular hebben hun krachten gebundeld om te komen tot een landelijke aanpak van de CO2 problematiek. Waar CFP met name middelgrote en grote bedrijven en overheden tot haar klantenkring mag rekenen, heeft Stimular haar focus op het midden- en kleinbedrijf en daarmee te vergelijken instellingen. Vanuit de gedeelde opvatting met betrekking tot de aanpak van CO2 reductie en de aanvulling op elkaars aanpak en doelgroepen is deze eerste CO2 benchmark ontwikkeld.

Bron: MVO nieuws

Laatst geupdate op ( woensdag 11 februari 2009 )
 
< Vorige   Volgende >

-->