NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Greenpeace legt bouw kolencentrale E.ON stil PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 2
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
maandag 17 november 2008

Honderd actievoerders van Greenpeace hebben vanochtend vroeg de bouwplaats van de nieuwe E.ON-kolencentrale bezet. Hiermee leggen we de bouw van de centrale op de Maasvlakte bij Rotterdam stil. De actievoerders zijn niet van plan te vertrekken voor het onzalige plan een kolencentrale te bouwen van de baan is. Bekijk hier het filmpje.

De afgelopen maanden ontving het Duitse energiebedrijf E.ON duizenden kaarten en mails van bezorgde Nederlanders die geen kolencentrale willen. Er stapten zelfs klanten over naar een ander energiebedrijf, nadat Greenpeace daartoe had opgeroepen. Maar E.ON lapt alles aan zijn laars en gaat stug door met het bouwen van de kolencentrale op de Rotterdamse Maasvlakte. Daarom heeft Greenpeace besloten de bouw zelf maar stil te leggen.

Wat vooraf ging
Maar liefst 100 actievoerders uit 18 verschillende landen sloegen gisteren hun kamp op naast de bouwplaats. Daar hingen zij een negentig meter lang spandoek waarop te lezen was: ‘E.ON, help ons klimaat niet naar de kolen’.

We’re here to stay!
Vanochtend vroeg trokken de actievoerders de bouwplaats op en bezetten zij deze plek des onheils. De actievoerders hebben zich op strategische plekken vastgeketend en bezetten bouwkranen. Boodschap aan E.ON: we gaan niet weg, voordat jullie het plan voor deze kolencentrale intrekken. Het beroemde actieschip van Greenpeace, de Rainbow Warrior, is met zonsopgang de haven van Rotterdam ingezeild om de actievoerders bij te staan.

Doe ook mee!
Wil jij ook geen nieuwe kolencentrales in Nederland? Laat dat dan weten op onze actiesite www.greenpeace.nl/kolen. Jouw stem telt!

Lees hier meer over de bezetting van de bouwplaats

Laatst geupdate op ( zaterdag 06 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->