NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Nieuwe beweging voor duurzame toekomst PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 1
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
woensdag 26 maart 2008
Leven we met z’n allen op deze voet verder dan is het zeer aannemelijk dat er op termijn geen fossiele brandstoffen meer zijn. Prijzen stijgen nu al explosief en schaarste leidt tot politieke onrust. Om echte calamiteiten te voorkomen moet een transitie naar duurzaamheid nu haar beslag krijgen. Daarom wil de C8 Foundation burgers mobiliseren het heft in eigen hand te nemen.

C8 wil dat realiseren door burgers samen de kans te bieden met een bescheiden inbreng een groot vermogen te vormen waarmee de omslag op gang kan worden gebracht. Iedereen kan onderdeel worden van de C8 beweging voor omgerekend 1 Euro per dag (365 Euro per jaar). Deze ‘Eco premie’ reduceert onze ‘footprint’ en levert als belangrijkste rendement een verduurzaamde leefomgeving op, ook voor die van toekomstige generaties.

C8 investeert dit kapitaal  zuiver in fundamenteel duurzame energie technologieën en stimuleert een meer decentrale vorm van energie opwekking. Behaalde rendementen zullen terugvloeien naar de investeringspot en worden aangewend om nieuwe investeringen te financieren. C8 is er niet op uit onze welvaart in te perken, maar wil vooral duurzame alternatieven met een hoger of gelijk comfort niveau creëren.

Naast Herman Wijffels, hebben veel gerenommeerde mensen zich aan het initiatief verbonden. Volgens Wijffels kunnen consumenten daadwerkelijk bijdragen aan het versneld duurzaam maken van onze leefwereld door zich massaal aan te sluiten bij de C8 beweging.

C8 is een initiatief van Partners in Perspective en Decide. In samenwerking met de Rijks Universiteit Groningen is het idee ontwikkeld om een burgerbeweging op te richten die de transitie naar een duurzame maatschappij wil versnellen.

Meer informatie en aanmelding kan op www.c8foundation.nl

Bron: iNSnet 

Laatst geupdate op ( maandag 08 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->