NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Winnen & Co wint 3e plaats duurzaamheids prijs PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 0
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
dinsdag 20 april 2010
Winnen & Co heeft twee zeer gezonde en duurzame ecobungalows aan het van Bossepad in het Amsterdamse Westerpark in ontwikkeling. Deze is gewaardeerd met een 3e plaats door de jury van de bouw duurzaamheids prijs de Gouden Kikker 2010. Het oordeel van de jury luidde: ‘lovenswaardig hoe deze ontwikkelaar inzet op duurzaamheid. Daar kunnen andere ontwikkelaars een voorbeeld aan nemen. De ecobungalows zijn duurzaam en marktconform en maken een eind aan het stigma dat duurzaam niet mooi en comfortabel zou zijn. Bovendien kunnen ze consumenten verleiden om in duurzaamheid te investeren. Er ontstaat ruimte winst door tussen de flats te bouwen, terwijl de omgeving ervan opknapt’.

    * Bij de vervanging van de oude loodsen is een gewaagd ontwerp gemaakt door  een zeer moderne uitstraling te combineren met het jaren dertig woonblok.

    * Het project is tevens zeer goed opschaalbaar. Alle hieronder genoemde maatregelen zijn 1 op 1 over te nemen in bestaande bebouwing, kantoor gebouwen, andere nieuwbouw woningen etc.

    * Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bouwmaterialen zoals hennep, leemstuc, en hout. Deze zijn zeer milieu vriendelijk, zorgen voor een optimale vocht balans in de woning en geven geen schadelijke emissies af. Allerlei energie besparende toepassingen komen in de woningen zoals drielaags glas, zeer dikke en goed geïsoleerde muren en plafonds, vloerverwarming, warmte pomp, douche WTW, vegetatie dak, hotfills etc.

    * Drinkwater wordt bespaard door de opvang van het regenwater. Dit water zal voortaan de zeer water besparende wc’s doorspoelen en de kleding wassen. Verdere water besparing wordt bereikt door de meest water besparende kranen toe te passen en drainbrains te installeren.

    * De bewoners zullen beschermd worden tegen zendmast-, externe draadloze apparatuur straling, en hoog en laag frequente straling. Daarnaast zal de lucht in de woning schoner zijn dan de inkomende buitenlucht middels luchtapparatuur op basis van UV, ionen en ozon. Ook zal het leidingwater worden nagefilterd en geoptimaliseerd.

    * Energie zal worden opgewekt middels zonnecollectoren en middels de plaatsing van PV panelen.

    * Het leiding werk van elektra, verwarming, en water wordt zoveel als mogelijk los gelegd van de bouwfysische elementen beton en hout opdat bij vervanging of reparatie het casco zo weinig als mogelijk wordt aangetast.

Daarnaast draagt Winnen & Co het fietsen een warm hart toe. Vandaar dat zij een bijdrage levert aan het stadsdeel voor de creatie van een overdekte fietsenberging in de wijk. Daarnaast heeft de Fietsfabriek een, speciaal voor deze gelegenheid, ecobungalow-bakfiets ontworpen!

Het Amsterdamse bureau Winnen & Co BV is in te schakelen door beleggers, gemeenten, particulieren, corporaties en investeerders t.b.v. het oplossen van (duurzame) vastgoed vraagstukken. Hierbij kijkt Winnen & Co met een creatief en ondernemend oog waarbij MVO het uitgangspunt is.
Laatst geupdate op ( donderdag 09 juni 2011 )
 
< Vorige   Volgende >

-->